Second day baru ada tenaga mo blogging hehe not too late to wish (as above la kan..) this year kena sambut bulan puasa dengan kocek yg half full or half empty..jadi budget for this ramadhan quite thight la..normally 4 the past year bulan puasa adalah bulan menghabiskan duit (perangai setan ehhe) but this year kena sebaliknya .. selain menambah pahala..boleh menambah kocek

For all muslim selamat berpuasa dan puasa jgn x solat..akhirnya posa dapat lapar dan dahaga..pahala tarak hehe (pesanan Ustaz Zaini) sama² la kita menjalanai ibadah puasa dengan penuh kesabaran dan takwa kerana Allah S.W.T amin ... :)

Baru balik from 5 day intensive course Asas Pembangunan Islam.. wahah..jadi alim la pula..tapi very worthy la sbb for 5 days saya dapat mengamalkan cara kehidupan secara islam yang sebenar .. sembahyang 5 waktu..berzikir..reading quran and so on.. yang mana pada hari² biasa sangat sukar untuk di lakukan .. .

In the end..macam x nak balik pun ada..thanks to all Ustaz & Ustazah there (very friendly)..all my new friend...just like brother..very warming heheh, but anyway itu satu kenangan terindah..
forget to tell that the course was arranged by Majlis Agama Islam Selangor..held at Pantai Remis Meru selangor (is it?? forgot the training center name)

But hopefully i can practice whatever i've learn there..in my dialy lives ehhe..

My Tummy



its getting bigger day by day...wonder if im getting pregnant or just some cacing in it ehheeh..still remember those day when i suppose to be slim .. height at 177 cm weighing at 50 kg ... wah..look like mat pet i suppose. (underweight abt 10 kg) but now im 65kg and counting lar..


maybe im getting aged so my metabolism getting lower day by day so my fat collection also bertambah banyak .. walaa..those day kalau tak makan for 1 day pun masih ok..masih boleh main bola but these day klu tak makan 3 or 4 hours feel like dying hehe mesti mau makan and then klu tak makan on time there goes my penyakit i guess vomiting after eating (symptom?)


but im planning to quit smoking also..tried last month..suksess for 1 week only :P then craving for dunhill oredi...


semoga suksess..

er..ask me? tiada apa ... mungkin hanya tempat untuk berlatih menaip .. meluahkan perasaan sinting ... sometime maybe.. tapi perancangan asal adalah untuk menitipkan seberapa banyak info dan pengetahuan mengenai suku kaum saya Dusun Or Kadazan Dusun.. dah lama dah..(ikut style Tun M) nak buat sesuatu seperti ini tapi yelah...tidak tahu banyak pasal my own culture (haha...org kg tapi kebaratan..not keparat wei..) dan satu lagi saya pada hari ini 12 sep 2006 masih berada di shah alam (tempat cari makan) so tiada apa info yg boleh di masukkan kecuali info mat rempit :P tapi..next time buli la bila dah ingat semula.. saya akan cuba masukkan info yg saya tahu sendiri (original knowledge as Dusun-Man)

Mengenai bahasa saya..dun worry...we're not taking bahasa malaysia or bahasa English exam here jadi macamni saja la senang faham..some in malay (baku) and some in BI (pasar) coz i dun think any mat saleh (caucasian) reading this lagipun target saya bukan untuk olang putih..klu boleh biaralah malaysian read this... org malaysia mesti tahu bahasa malaysia kan? and for some reason bahasa saya jadi rojak is because im not good in english either (heheh) thts why... kalau saya ni bagus mungkin saya akan buat something like this www.saifulrizan.blogsopt.com haha...my online friend... he wrote in fully B I .. sure he's a good one walaupun penah chat berberapa kali shj tapi dia mmg bagus banget !!

Welcome..


blog yg kesekian kali telah ku 'create'...al-fatihah kepada blog² ku yg sebelum ini meninggal separuh jalan (hehe) lupa password..lupa url...lupa update .. lupa establish pada kengkawan huahau...hopefully blog ini suksess .. sekurang² bertahan wlp mungkin tiada pengunjung..tapi xpe untuk syok sendiri jelah :P


 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.